Hoe kan ik makkelijk sporten tijdens mijn reis?

Hoe kan ik makkelijk sporten tijdens mijn reis?! Bij reizen en in vorm blijven denk menig mens dat die twee dingen normaal niet goed samengaan. Dat komt omdat wanneer veel mensen gaan reizen, het op vakantie is en vaak de bedoeling is om te ontspannen, genieten en geld uitgeven. Niet bij nadenken wat je eet, hoe je eet en waar je eet. Late avonden, je blijft laat op, korte nachten lange dagen principe.
Je drinkt je favoriete drankje en doet zo weinig mogelijk werkverkeer.

Dat is allemaal leuk en aardig, maar als je van plan bent om fulltime te gaan werken in het buitenland als Digitale Nomade, check dan de realiteit: het is niet elke dag feest, vakantie en lekker even niks doen.

Het lijkt misschien een uitdaging om in vorm te blijven als je als Digitale Nomade van het ene mooie plekje naar het andere mooie plekje verhuist. En dus geen vaste sportschool hebt waar je even je hoofd kunt leeg maken om te gaan trainen.

Je levens stijl zal totaal anders zijn en je routines zullen aangepast worden. Wat belangrijk is om er een levensstijl van te maken net zoals je hebt gekozen om een leven te leiden die niet voor iedereen is weggelegd, een leven die niet binnen de gekleurde lijntjes past. Een leven die elke dag weer anders is, elke dag weer een uitdaging is en in combinatie met een gezonde en energieke lifestyle goed te combineren is met reizen, werken, genieten, leven en ondernemen. Hier zijn een aantal tips over hoe u toch overal kunt trainen zonder dat je vast zit aan apparatuur en een sportschool.

Bijna elke grote metropool heeft wel een sportschool, of zelfs wel meerdere. Voor het gemak is dit natuurlijk ideaal, en toegankelijk. Mocht je alleen interesse hebben bijvoorbeeld fitness, krachtsport en cardio dan zal je je weg wel kunnen vinden in de sportschool. Als je interesse meer ligt in de Calisthenics, Bodyweight Training & Yoga, dan is het voor jou heel belangrijk dat je je zelf een methode aan leert die makkelijk toe te passen is in je dagelijks leven als Digital Nomade.

Als je een maand of misschien wel langer op een vaste locatie bevindt, is het een keuze om te zoeken naar een sportschool die in de buurt zit. Vaak is het zo dat de meeste sportscholen dag-of weekpassen aan bieden, wat perfect is voor die gene die niet vast willen zitten aan een vast lidmaatschap.

Ben je op een locatie waar ze geen sportschool in de buurt hebben of ben je er toch niet zo voorstander van. Daar kom ik in beeld!; met meerdere trainingsmethoden voor o.a. Calisthenics, Bodyweight Training, yoga & meditatie en voor al deze onderdelen blijf je in vorm en heb je geen sportschool voor nodig. Enige wat je nodig hebt is doorzettingsvermogen, een goede dosis goede vibes en mij natuurlijk!.

Als bijvoorbeeld je accommodatie zich bevindt in de stad, loop dan in plaats van het openbaar vervoer. Probeer zoveel mogelijk met de benenwagen te doen, op die manier ben je onbewust al bezig met je lichaam te trainen, en went je lichaam ook aan de fysieke inspanningen die je die dag verricht. Gezien het feit dat je merendeels van de dag doorbrengt zittend achter je laptop, is het van belang dat je dus in beweging blijft.

Ga zo nu en dan, tijdens het werken je benen strekken. Loop even een rondje in de omgeving, ook al doe je even voor 15min een kleine workout zoals Yoga of Bodyweight in die 15min ben je toch bewust bezig met je lichaam en geest. En doe dit elke dag en het wordt vanzelf een Lifestyle, net zoals je Digital Nomade een Lifestyle is geworden en je niet meer beter weet.

Een goede nachtrust is ook van groot belang, een slechte nachtrust kan je dag ontsporen
en is een vreselijke manier om je werkweek mee te beginnen. Voldoende beweging en een balans vinden in gezonde voeding zijn zeker belangrijk voor de algehele conditie, zowel lichaam als mentaal. Maar je basis ligt bij voldoende rust, een goede nachtrust elke nacht heeft een groter positief effect op je welzijn en als je dat goed kan combineren met gezonde voeding en lichaamsbeweging dan ben je eigenlijk al goed op weg naar een gezonde en avontuurlijke Lifestyle.

Het kan voorkomen dat je tijdens je reis als Digital Nomade over verschillende tijdzones reist, dit kan dus invloed hebben op je slaapcyclus. Een goede voorbereiding kan je helpen om er minder last van te ondervinden, en zorgt ervoor dat je er tegen aan kan zodra je land op bestemming.

Je hoeft absoluut niet je gezondheid op te offeren als Digital Nomade, ook niet als je veel reist en altijd onderweg bent van plek A naar plek B. Gezonde voeding, dagelijkse lichaamsbeweging en voldoende slaap en je bent Good To Go waar je ook bent op dat moment. Je lichaam is je tempel wees daar zuinig op.

Vanuit het mooie Costa Rica…

Pura Vida!

Verder lezen?

er is meer!

My Travel “Pura Vida” Documentary

My Travel “Pura Vida” Documentary is een feit! De voorbereidingen zijn al in volle gang en mijn logo is gister afgeleverd.🤩😁🌴🌏🇨🇷 Waarom Pura Vida?! Dat

Costa Rica – Bootcamp!

Eindelijk gaat het avontuur beginnen! Ik ga een bootcamp volgen in Costa Rica – Puerto Viejo de Talamanca! Locatie onafhankelijk werken in het buitenland, meer

Online Coaching

Online Coaching
Trainingsniveau